Güncel Duyurular
Hakkımızda
HAKKIMIZDA

Türker İnanoğlu Film Atölyesi (TİFA) Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi bünyesinde 2023 yılında kurulan bir uygulama birimidir. Atölyeye, fakültemizi yaptıran Türk sinemasının duayen yapımcı ve yönetmeni Türker İnanoğlu’nun adı verilmiştir. 
Türker İnanoğlu Film Atölyesinin amacı, başta Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri olmak üzere fakültemizin diğer bölümlerinde eğitim öğretimine devam eden öğrencilerimize uygulama imkânı sunmaktır.  Ayrıca, atölyede görev alan gönüllü öğrencileri sinemanın ve medya sektörünün profesyonelleriyle buluşturarak kuramsal ve hizmet içi eğitim vermek, film gösterimleri ve söyleşilerle üniversite sektör iş birliğine katkıda bulunarak, öğrencilerin çok yönlü gelişimlerine sağlamaktır.
Öğrenciler, atölye bünyesinde ürettikleri projelerle teorik eğitimi pratiğe dönüştürürken profesyonel hayata da hazır hale gelmektedir.
Bu bağlamda, öğrencilerimizin, TİFA bünyesinde ürettikleri kısa film, belgesel film ve video içeriklerle ulusal ve uluslararası film festivalleri ve yarışmalarda fakültemizi, üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri amaçlanmaktadır.